• Záver školského roka 2022/2023

          • Veľa sme sa naučili, stojíme tu v tejto chvíli. Plní lásky, plní vďaky, ako rozkvitnuté maky,

            aby sme Vám povedali, ako sme Vás radi mali. Za to všetko, čo už vieme, s láskou Vám dnes

            ďakujeme. O tej láske všetkých detí, nech Vám vravia naše kvety.


            Odovzdávanie vysvedčení, odmeny, pochvaly, poučenie ako sa správať  cez letné prázdniny. Na záver rozlúčka so žiakmi, ktorí ukončili vzdelávanie v našej škole. A hurá na prázdniny! Žiaci sa môžu venovať letným radovánkam...

             

            V mene vedenia školy ďakujem všetkým zamestnancom, za vykonanú prácu, trpezlivosť a obetavosť.

            Prajem peknú dovolenku v kruhu najbližších, aby ste načerpali dostatok síl a inšpirácií do nového školského roka.

             

            Mgr. Mária Beličáková

            riaditeľka školy

          • Školský výlet – ZOO

          •  

            Školský rok sa nenávratne chýli ku koncu a jeho súčasťou sú aj školské výlety. Aj naši žiaci si tento deň užívali vo veľmi krásnej ZOO v Spišskej Novej Vsi. V nej spoznali a videli hravé opice, medvede, ospalého leva a tigra, ale upútali nás aj pestrofarebné druhy vtáctva. Žiaci navštívili aj pavilón AQUATERRA s akvarijnými a teráriovými živočíchmi. Po prehliadke na žiakov čakal príjemný oddych v arboréte s rôznymi druhmi drevín a návšteva cukrárne. Natešení a šťastní  sa  naši žiaci vrátili domov.

          • SVETOVÝ DEŇ TABAKU

          •  

            31.máj definovaný ako Svetový deň tabaku patrične poňali aj naši učitelia a žiaci. Vo vedomostných aktivitách upevnili svoje vedomie o tom, ako tabak škodí zdraviu človeka a prostrediu v ktorom žije.

          • Prvá pomoc

          •  

            Študenti zo Strednej zdravotníckej školy v Levoči nám predviedli praktické ukážky poskytovania prvej pomoci. Ošetrovali zranenia, s ktorými sa najčastejšie stretávame v letnom období: odreniny, krvácanie z nosa, popáleniny, uštipnutie hmyzom, zlomeniny, rezné rany. Na figurínach nám predviedli aj prvú pomoc pri masáži srdca a umelé dýchanie. V praktickej časti mali  žiaci možnosť si precvičiť  ako uložiť človeka v bezvedomí do stabilizovanej polohy ako ošetrovať poranenia, či znehybniť zlomeniny. Deťom sa aktivity veľmi páčili a za účasť a aktivitu si odniesli medailu prvej pomoci.

          • DEŇ OTCOV

          •  

            Ani v našej škole sme nezabudli na oteckov, ktorí majú dôležitú úlohu v rodine. Žiaci si ich uctili peknou básničkou, zábavným jazykolamom a oteckom sme vyrobili užitočný malý darček.

          • Medzinárodný deň detí v našej škole

          •  

            Medzinárodný deň detí je sviatok, na ktorý sa tešia všetky deti.  Pripravili sme pre nich program plný zábavy, hier, súťaží a zaujímavých aktivít. Mali možnosť zasúťažiť si v športových aktivitách, či ukázať svoj talent a zručnosť pri výrobe náramkov, tričiek, maľovanie na tvár a tvorbe účesov.  Vonku nám svietilo slniečko a preto nechýbala ani trampolína a bublinová party. Žiaci domov odchádzali s úsmevom na tvári, radosťou v očiach a so sladkou odmenou.